Saç Ekimi Sonrası
Uygulamadan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Uygulama tamamlandıktan sonra dikkat etmeniz gereken birtakım durumlar vardır. Doktorunuz gerekli görürse, uygulama alanı pansumanla koruma altına alınır. Pansumandan sonra hastanın kendisine verilen tavsiyelere uyması beklenir. En dikkatli olunması gereken şey, ekim bölgesine özenli bir biçimde davranılmasıdır. Bu alan darbelere ve sürtünmelere karşı korunmalıdır.
Gereğinden fazla güç sarf etmenize neden olan faaliyetlerden uzak durmanız gerekir. Bu faaliyetler sizi terletecek ve operasyonun sonuçlara etkide bulunacaktır. Sigarayı ve alkolü bırakmalısınız. Kafein tüketimini olabildiği ölçüde azaltmalısınız. Ameliyat sonuçlarının olumlu olması için bunlar önemli ayrıntılardır. Operasyonun ardından gelen ilk iki haftalık süreçte saç derisini güneşten ve yağmurdan korumanız gerekir. Ekim işleminin sonuçları çok yeni olduğu için, kıl kökleri saçlı deriye tam olarak tutunamamıştır. En ufak bir darbe ya da hasar hayli olumsuz etkiler yaratır. Bu yüzden istenen sonuçlar alınamaz. Hastanın doktor tavsiyesini dinlemesi gerekir. Mümkünse belirli bir süre istirahat etmelidir.
Doktorunuz size saçlarınızı belli bir süre için yıkamamanızı söyleyecektir. İlk saç yıkaması FUE’den sonraki birkaç gün içinde yapılacaktır. İlk saç yıkama uygulamasını genellikle doktorunuz yapar. Bu sayede ilk kontrolünüz de gerçekleştirilmiş olur. İlk kontrolden sonra nelere dikkat etmeniz gerektiğini doktorunuz size söyleyecektir. İlk yıkama için kliniğimize uğradığınızda, pansumanınız açılır ve donör bölge kontrol edilir. İltihap, sivilce ya da alerji oluşup oluşmadığına bakılır.
Kontrolünüz yapıldıktan sonra saçlarınızın yıkanmasına geçilir. Bu yıkama işlemi her zaman yaptığınız saç yıkama işleminden farklı bir işlemdir. Örneğin her yerde bulunan şampuanlar ya da kremler kullanılmaz. Özellikle saç ekimi uygulamaları için üretilmiş bir köpük kullanılır. Yıkama işleminden sonra bölgeye özel bir koruyucu krem sürülür. Koruyucudan sonra ekim bölgesinde ortaya çıkabilecek enfeksiyonları önlemek için antiseptik solüsyon sürülür. Bölge kapatılır.
Yıkama işleminin temel amacı, ekimden kaynaklı kanamaların ortaya çıkardığı kabukların temizlenmesidir. Ekilen saç kökleri saçlı deriye bir hafta içerisinde tamamen uyum sağlar. İlk olarak klinikte yapılan yıkama işlemi, hastaya da öğretilir. Hasta daha sonra aynı yıkama işlemini kendi kendine yapabilir.